Модерна образна диагностика вече е достъпна във Военномедицинска академия (ВМА). Последното

...
Модерна образна диагностика вече е достъпна във Военномедицинска академия (ВМА). Последното
Коментари Харесай

Образна диагностика последно поколение във ВМА

Модерна образна диагностика към този момент е налична във Военномедицинска академия (ВМА). Последното потомство инсталация в Клиника " Компютърна и магнитно-резонанска томография " дава нови благоприятни условия за диагностично-лечебния развой, оповестяват от лечебното заведение.

Съвременното съоръжение представлява апарат за магнитно-резонансна томография Magnetom Sola Fit 1.5 Tesla, на компанията Siemens. Той разполага с най-новите BioMatrix технологии и финален модел програмен продукт XA51, с най-модерния пакет за реорганизация на облиците Deep Resolve Boost, разяснява доцент Владимир Николов, д.м., шеф на Катедра " Образна диагностика ".

По думите му това разрешава проучване на всички елементи на тялото на пациента с високо качество на облика, водещо до нараснали диагностични благоприятни условия и в същото време съкращаване на времето за проучване. Като в допълнение улеснение за пациента е и необятният 70-сантиметров отвор на апарата.

Отделението по компютърна томография е оборудвано и с два апарата - Revolution 64 на General Electric и Ingenuity 64 на компанията Philips. Те са доста висок клас и разрешават високоспециализирани проучвания, като първият има технологията Gem Stone Imaging със Dual Energy сканиране. И двата апарата са с технология за реорганизация на облиците за понижаване на лъчевото натоварване на пациентите, без понижение на диагностичната стойност на проучването, акцентира още доцент Николов.

Модерната образна диагностика на ВМА е достъпна за пациенти от цялата страна, в това число и с направление от НЗОК.
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР